Śniadanie mistrzów - przepis kulinarny od Eisberg

Jakie śniadanie zrobi wrażenie na domownikach? Na dobry początek dnia idealnie sprawdzi się efektowne jajko w koszulce. Bardziej wyszukane od tradycyjnej jajecznicy, podane w towarzystwie zielonej porcji warzyw – szpinaku i rukoli oraz chrupiącego tosta zadowoli nawet najbardziej wysmakowane gusta.

Czytaj więcej

Złoty deser - Crumble jabłkowe z Granolą

Crumble jabłkowe to wersja szarlotki w nieco innym wydaniu. W podstawowym przepisie występują 2 główne składniki: jabłko oraz granola. Jabłka najlepiej wybierz kwaśne, słodyczy nada im szczypta cynamonu i wanilii. W wersji dla najbardziej wymagających smakoszy wykorzystaj wypiekaną z pełnoziarnistych płatków owsianych Granolę Gold Sante.

Czytaj więcej

Słodkie ,,veto” na jesienną chandrę

Podczas jesiennych dni, wraz ze zmianą pogody, zmianie ulega także sposób spędzania wolnego czasu. Często zamiast spacerów, wolimy zostać w domu z dobrą lekturą lub filmem. Pijemy gorące napoje z imbirem, z miodem, z goździkami, chętnie sięgamy też po małe słodkie przyjemności. Jesienne wieczory to idealny moment, aby zacząć eksperymentować w kuchni.

Czytaj więcej

Rozgrzewająca zupa z soczewicą, jarmużem i plastrami paprykowymi

Szukasz jesiennych smaków, które rozgrzeją Cię po całym dniu? Spróbuj na przykład aromatycznej zupy z soczewicą i plastrami paprykowymi. Jest ona bardzo odżywcza, pełna witamin oraz wyśmienita w smaku.

Czytaj więcej

Ciastka z Krówkami

Pyszne kruche ciasteczka w towarzystwie Krówek od Śnieżki!

Czytaj więcej

Jesienna zupa z dynią, szpinakiem i rybą

Komu z nas przepyszny, śmietankowy lub czekoladowy budyń nie kojarzy się z radosnymi podwieczorkami z mamą? Podpowiadamy, jak połączyć te tradycyjne smaki dzieciństwa z nowoczesnymi dodatkami i przygotować przepyszny, a przede wszystkim zdrowy, domowy budyń na bazie kaszy jaglanej z dodatkiem nasion chia, który zachwyci nasze pociechy, a nam przywoła miłe wspomnienia.

Czytaj więcej

Pasztet wegetariański

Pasztet dzięki swojej delikatnej, mielonej konsystencji lubiany jest zarówno przez dzieci, jak i dorosłych. Z reguły przyrządzany jest z mięsa, podrobów, drobiu, czy dziczyzny i dla urozmaicenia wzbogacany różnorodnymi dodatkami – warzywami, czy jajkiem. A gdyby tak zrobić kuchenną rewolucję i przygotować bezmięsną wersję tej potrawy?

Czytaj więcej

Muffinki truflowe z toffi

Oryginalne Muffinki truflowe w sam raz na jesienną szarugę!

Czytaj więcej

Przepisy, które rozgrzeją Cię podczas chłodnych, jesiennych dni

Czas wakacji i słonecznego lata niestety dobiegł końca. Przed nami kilka miesięcy mniej pozytywnej aury, która nie sprzyja zdrowiu i dobremu samopoczuciu. Jak nie dać się chorobie i umilić sobie czas podczas chłodniejszych dni oraz jesiennych wieczorów? Koniecznie sprawdźcie nasze przepisy na pyszną zupę z kabanosem, zasmażane kopytka z pieczarkami i cebulką oraz zupę z kiełbasą i warzywami.

Czytaj więcej

Helcom Naturalnie z nowymi pastami premium!

Do oferty Helcom Naturalnie zostały wprowadzone nowe rodzaje past warzywnych, które zadowolą podniebienia nawet największych smakoszy. Pasty premium dostępne są w trzech wyjątkowych smakach - awokado, awokado z jarmużem oraz karczoch. Stanowią one świetną przekąskę na ciepło i zimno, sprawdzają się jako farsz, dip, a także dodatek do pieczywa lub makaronu.

Czytaj więcej

Trzy pomysły na parówki w nowoczesnym wydaniu

Za co uwielbiamy parówki? Za ich smak, uniwersalność i łatwość w przygotowaniu. Sprawdzają się świetnie nie tylko na śniadanie, ale również jako składnik bardziej złożonych dań. Szukasz pomysłu na szybki i ciekawy obiad z ich wykorzystaniem? Sprawdź koniecznie nasze przepisy na leczo, warzywa z parówkami oraz zapiekane parówki w cieście ziołowym. Obiecujemy, że będzie pysznie!

Czytaj więcej

Superfoods - gdzie znajdziemy cenne dla zdrowia składniki?

Coraz częściej w kontekście odżywiania, diety i kuchni słyszymy o tzw. superfoods. Czym są te wyjątkowe produkty? Gdzie ich szukać? Jak łatwo wprowadzić je do naszej diety?

Czytaj więcej

5 trendów w kuchni roślinnej

Popularyzacja roślinnych trendów w odżywianiu, wegetariańskie i wegańskie inicjatywy, restauracje wege – w naszym kraju kuchnia roślinna zyskuje coraz większą popularność. Wybierając „zieloną kuchnię”, możemy jeść nie tylko zdrowo, ale i różnorodnie.

Czytaj więcej

Owocowe czwartki, grillowe wtorki… a może babeczkowa środa?

Rynek pracownika wynikający z najniższego od lat bezrobocia sprawia, że firmy prześcigają się w pomysłach na pozapłacowe benefity dla osób zatrudnionych w swoich szeregach. Prywatna opieka medyczna, karnety na siłownię, owocowe czwartki, grillowe wtorki… pomysłów jest wiele! Dlaczego więc nie wprowadzić babeczkowej środy? Zwłaszcza, że 16 października przypada Dzień Szefa.

Czytaj więcej

Jesienne must have w Twojej...lodówce

Wraz ze zmianą roku nie tylko nasz ubiór powinien ulec modyfikacji. To także dobry moment, aby nasze ciało zgromadziło energię na nadchodzące miesiące i siłę do walki z wirusami. W jaki sposób to zrobić? Dostarczając mu odpowiednich składników odżywczych. Dziś przedstawiamy ekspertów ds. jesiennego przeziębienia, chandry, czy braku energii. Sprawdźcie jesienne must have w waszej lodówce.

Czytaj więcej