WomanMagazine.pl

Jajka na bekonie od Życie ma smak!

Szukasz pomysłu na sobotnie śniadanie? Wraz z Życie ma smak proponujemy jajka na bekonie.

Standard Post with Image

Składniki:

plastry bekonu
jajka
sól morska
świeżo mielony pieprz
łyżka masła

Wykonanie:

Patelnie o grubym, nieprzywierającym spodzie solidnie wykładamy plastrami bekonu, które smażymy z obu stron. Jeśli bekon jest chudy, można roztopić łyżkę masła. Na wysmażony boczek wbijamy jajka. Solimy i pieprzymy do smaku, smażymy do ścięcia się białek – żółtko powinno zostać lejące. Kroimy na porcje i jeszcze ciepłe podajemy ze świeżą pajdą pieczywa lub chrupkim tostem. Całość można polać łyżką tłuszczu z patelni.

Podobne artykuły

Pierogi z mozzarellą i suszonymi pomidorami od Życie ma smak

Święta coraz bliżej, prezentujemy Wam kolejny nietuzinkowy przepis, który uczyni ten czas jeszcze bardziej wyjątkowym.

Czytaj więcej

JAK NARODZINY DZIECKA WPŁYNĄ NA NASZE ŻYCIE?

To pytanie, które zadaje lub zadawała sobie każda z nas. Z niektórych zmian nie zdajemy sobie sprawy a wielu z nich się nie spodziewamy, bo oczywiście nie da się przewidzieć wszystkiego.

Czytaj więcej