WomanMagazine.pl

Jajka na bekonie od Życie ma smak!

Szukasz pomysłu na sobotnie śniadanie? Wraz z Życie ma smak proponujemy jajka na bekonie.

Standard Post with Image

Składniki:

plastry bekonu
jajka
sól morska
świeżo mielony pieprz
łyżka masła

Wykonanie:

Patelnie o grubym, nieprzywierającym spodzie solidnie wykładamy plastrami bekonu, które smażymy z obu stron. Jeśli bekon jest chudy, można roztopić łyżkę masła. Na wysmażony boczek wbijamy jajka. Solimy i pieprzymy do smaku, smażymy do ścięcia się białek – żółtko powinno zostać lejące. Kroimy na porcje i jeszcze ciepłe podajemy ze świeżą pajdą pieczywa lub chrupkim tostem. Całość można polać łyżką tłuszczu z patelni.

Podobne artykuły

JAK NARODZINY DZIECKA WPŁYNĄ NA NASZE ŻYCIE?

To pytanie, które zadaje lub zadawała sobie każda z nas. Z niektórych zmian nie zdajemy sobie sprawy a wielu z nich się nie spodziewamy, bo oczywiście nie da się przewidzieć wszystkiego.

Czytaj więcej

WEIGHT BALANCE – ZMIEŃ SWOJE ŻYCIE NA ZDROWSZE

W lipcu ruszyła kampania Weight Balance, której partnerami są: Centrum Leczenia Otyłości i Fundacja na Rzecz Walki z Otyłością. Weight Balance to akcja społeczno-edukacyjna, pokazująca jak utrzymać odpowiednią wagę, sprawność fizyczną i psychiczną w każdym wieku. Weight Balance wskazuje właściwe nawyki żywieniowe, promuje zdrowy tryb życia i pokazuje, jak nie dać się otyłości!

Czytaj więcej