WomanMagazine.pl

Chipsy z warzyw od Życie ma Smak

Szukacie pomysłu na zdrową przekąskę dla swojej rodziny? Chipsy warzywne to smaczna i lekka propozycja.

Standard Post with Image

Składniki:

cukinia
sos sojowy
świeżo zmielony pieprz
oliwa z oliwek

Wykonanie:

Cukinię kroimy na cienkie plastry, które skrapiam sosem sojowym i posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Rozkładamy warzywo na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy chipsy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 30 minut. Po tym czasie powinny być rumiane i chrupiące.

W taki sposób można przygotować chipsy z innych warzyw lub owoców (wtedy sugerujemy np. cynamon). Są pyszne, zdrowe i można się nimi objadać do woli.

Podobne artykuły

JAK NARODZINY DZIECKA WPŁYNĄ NA NASZE ŻYCIE?

To pytanie, które zadaje lub zadawała sobie każda z nas. Z niektórych zmian nie zdajemy sobie sprawy a wielu z nich się nie spodziewamy, bo oczywiście nie da się przewidzieć wszystkiego.

Czytaj więcej

WEIGHT BALANCE – ZMIEŃ SWOJE ŻYCIE NA ZDROWSZE

W lipcu ruszyła kampania Weight Balance, której partnerami są: Centrum Leczenia Otyłości i Fundacja na Rzecz Walki z Otyłością. Weight Balance to akcja społeczno-edukacyjna, pokazująca jak utrzymać odpowiednią wagę, sprawność fizyczną i psychiczną w każdym wieku. Weight Balance wskazuje właściwe nawyki żywieniowe, promuje zdrowy tryb życia i pokazuje, jak nie dać się otyłości!

Czytaj więcej