WomanMagazine.pl

CO JEŚĆ DLA PIĘKNEJ CERY?

Zastanawiasz się, dlaczego Twoja cera nie odznacza się pełnią blasku mimo stosowania licznych maseczek pielęgnacyjnych i najlepszym kremów? Problem tkwi głębiej, pod skórą, więc walczyć z nim trzeba od środka. Oto lista, dzięki której Twoja skóra stanie się wyjątkowo nieskazitelna! Zacznij jeść te produkty!

Standard Post with Image

Maliny i truskawki

Jeśli Twoja cera jest szara i zmęczona, to one dodadzą jej energii, dzięki dużej dawce witaminy C. Dodatkowo zawierają przeciwutleniacze, które rozświetlą Twoją twarz. Często przyjmowane antyoksydanty nawilżą skórę i przyczynią się do redukcji zmarszczek – poprzez wzmocnienie włókien kolagenowych zapewniających elastyczność.

Mango

To absolutny superowoc dla Twojego organizmu! Mango dostarcza Twojej cerze beta-karoten, który jest odpowiedzialny za równomierny koloryt. Wspomaga także produkcję kolagenu, tak więc odbudowuje komórki. 

Marchewki, bataty

Jedzenie warzyw o intensywnym kolorze wpływa na polepszenie kolorytu cery, nadając jej rumianego odcienia. Według naukowców wystarczą dwa miesiące, by efekt był zauważalny i atrakcyjny.

Pomarańcze

Dzięki cytrusom skóra staje się jędrna, oczyszczona i pełna energii.

Woda, dużo wody!

Nie od dziś wiadomo, że woda ma działanie nawadniające, a spożywając ją w odpowiedniej ilości, pozwalasz jej docierać do wnętrza komórek! Stop suchości, niech żyje cera odpowiednio nawilżona!

Zielona herbata

To źródło cennych polifenoli i wolnych rodników. Zielona herbata spisze się w czasie dni o większym natężeniu słońca, kiedy skóra jest narażona na uszkodzenia. Zielona herbata temu przeciwdziała, możesz spożywać też mrożonej wersji.

Rzeżucha i szpinak

Zawierają witaminę E, która sprzyja wygładzeniu skóry.

 

#RadaWM: Wystrzegaj się czekolady, dużej ilości soli oraz ostrych przypraw!

 

Podobne artykuły

DIETA MIND – CZYLI CO JEŚĆ, BY USPRAWNIĆ MÓZG

Moc jedzenia zaskakuje na każdym kroku, a jeść dobrze oznacza dbać o prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Według naukowców dieta MIND może istotnie zmniejszać ryzyko zachorowalności na Alzheimera i usprawnić Twoją pamięć! Chcesz wiedzieć więcej?

Czytaj więcej

Diabetyk nie może jeść czekolady? To mit!

Z radością obalamy mit, mówiący o tym, że osoby z cukrzycą nie mogą jeść czekolady. Mogą, ale nie każdy rodzaj i nie w każdej ilości. Raz na jakiś czas, każdy może zjeść jedną lub dwie kostki gorzkiej czekolady. Najlepiej, gdy zawartość kakao przekracza 70%.

Czytaj więcej