WomanMagazine.pl

Racuchy bananowe z czekoladą

Macie w domu niejadka? W takim razie ten przepis jest dla Was. Razem z Życie ma smak polecamy pyszne racuchy bananowe z czekoladą.

Standard Post with Image

Składniki:

2 dojrzałe banany
2 jajka
200 ml mleka
25 g płatków owsianych
150 g mąki z zarodków pszennych
łyżka cukru pudru
40 g startej na tarce czekolady
masło do smażenia

Wykonanie:

Płatki zalewamy mlekiem i odstawiamy na 10 minut. W tym czasie rozdrabniamy banana i trzemy czekoladę (trochę startej czekolady zostawiamy do posypania racuchów). Wbijamy jajko, mieszamy i dodajemy do płatków z mlekiem. Wsypujemy mąkę, po czym całość blenderujemy na jednolitą masę. Na patelni rozgrzewamy masło i nakładamy ciasto, formując okrągłe placuszki. Smażymy po jednej minucie z każdej strony. Jeszcze ciepłe podajemy posypane czekoladą.

Podobne artykuły

Sernik z Michałkami i czekoladą

Świątecznych przepisów nigdy za wiele! Jeśli również jesteś takiego zdania, może zainteresuje Cię nasza kolejna pyszna propozycja. Jaki sernik lubicie najbardziej? ;)

Czytaj więcej

Świąteczny sernik z czekoladą

Zdrowe odżywianie nie musi oznaczać całkowitej rezygnacji z kosztowania świątecznych wypieków. Przestrzegając codziennych zasad diety, uwzględniając kalorie oraz stosując wymienniki węglowodanowe, możesz cieszyć się smakiem ulubionych placków. W domowych wypiekach zmniejsz ilość tłuszczu i cukru. Biały cukier możesz zastąpić słodzikiem – ale nie spartanem, bo pod wpływem ciepła, traci słodki smak.

Czytaj więcej