Składniki:
- 200 g Michałków ze Śnieżki
- 250 g masła,
- 200 g cukru,
- 4 jajka,
- 350 g mąki,
- cukier waniliowy,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1/2 szklanki mleka,
- budyń waniliowy,
- cukier puder lub polewa czekoladowa do dekoracji
Wykonanie: utrzeć masło z cukrem na puch, tak by kryształki cukru nie były wyczuwalne. Dodać jedno jajko i ucierać dalej. Stopniowo dosypywać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i budyniem. Wlać mleko. Ucierać, aż masa stanie się jednolita. Michałki pokroić na małe kawałki, wsypać do masy i wymieszać za pomocą łyżki. Przełożyć do formy posmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piec około godziny w temp. 180 °C.
Można kupić więcej Michałków i podjadać w trakcie pieczenia ;)