WomanMagazine.pl

Wytrawny omlet z fetą i oliwkami

Czy może być coś lepszego od pożywnego śniadania? Jednak nie zawsze mamy na nie czas, dlatego w ramach zbliżającego się weekendu polecamy wytrawny omlet dla smakoszy fety i oliwek.

Standard Post with Image

Składniki:

Feta i oliwki Kalamata Athina Mezedes
szpinak
2 jajka
łyżka oliwy (Helcom)
zioła prowansalskie
pieprz

Wykonanie:

Szpinak myjemy, siekamy i podsmażamy na patelni na łyżce oliwy. Jajka roztrzepujemy, zalewamy nimi szpinak, doprawiamy ziołami i pieprzem. Odsączamy oliwki i fetę i posypujemy nimi omlet. Smażymy na małym ogniu, aż całość się zetnie.

Podobne artykuły

Omlet z wiśnią, sosem waniliowym i migdałami

Coraz bliżej weekend!

Czytaj więcej

Omlet z wiśnią, sosem waniliowym i migdałami

Wiosna sprzyja eksperymentom, również tym kulinarnym, dlatego proponujemy omlet z wiśnią, sosem waniliowym i migdałami, który doskonale sprawdzi się zarówno w roli śniadania, jak i deseru.

Czytaj więcej