WomanMagazine.pl

Omlet z wiśnią, sosem waniliowym i migdałami

Wiosna sprzyja eksperymentom, również tym kulinarnym, dlatego proponujemy omlet z wiśnią, sosem waniliowym i migdałami, który doskonale sprawdzi się zarówno w roli śniadania, jak i deseru.

Standard Post with Image

Składniki:

Ciasto na omlety:

4 jajka
szczypta soli
1/2 szklanki mleka
4 łyżeczki cukru
3/4 szklanki mąki z zarodków pszennych
olej kokosowy do smażenia

Sos waniliowy:

3 żółtka
3 łyżki cukru

Podobne artykuły

Wytrawny omlet z fetą i oliwkami

Czy może być coś lepszego od pożywnego śniadania? Jednak nie zawsze mamy na nie czas, dlatego w ramach zbliżającego się weekendu polecamy wytrawny omlet dla smakoszy fety i oliwek.

Czytaj więcej

Omlet z wiśnią, sosem waniliowym i migdałami

Coraz bliżej weekend!

Czytaj więcej