Czy może być coś lepszego od pożywnego śniadania? Jednak nie zawsze mamy na nie czas, dlatego w ramach zbliżającego się weekendu polecamy wytrawny omlet dla smakoszy fety i oliwek.
Jakiś czas temu pisaliśmy o tym, jak szybko przygotować pyszny obiad. Dziś przedstawimy wam książkę kucharską, która nie tylko redukuje czas przygotowania posiłku do minimum, ale i listę składników – do trzech i tylko trzech!
Szukając alternatywy dla nabiału czy wędlin na kanapkę, wśród sklepowych półek można znaleźć różnego rodzaju smarowidła. Pasztety, serki topione, słodkie kremy czy dżemy znane nam od dawna, powoli stają się nudne. Jakiś czas temu pojawiły się pasty warzywne, o różnych smakach, które otwierają nowe możliwości dla przygotowywania potraw.
Okazuje się, że trendy występują nie tylko w branży modowej, zagościły na stałe i uaktualniają się z roku na rok również w gastronomii. Jak się zmieniają? Które dania są obecnie wyznacznikiem smaku, a jakich możemy spodziewać się w przyszłym roku?
Pasty warzywne Helcom Naturalnie pojawiły się w dyskontach sieci Biedronka w lipcu tego roku. Wpisały się tym samym w cieszący się coraz większym zainteresowaniem trend produktów naturalnych, który jest przejawem dbałości o zdrowy styl życia dla wszystkich konsumentów.
Gotowanie i przygotowywanie posiłków nie musi być nudne i wykonywane mechanicznie dla zaspokojenia samego głodu. Wręcz przeciwnie! Można czerpać z niego radość i dzielić się nią z najbliższymi. W ramach akcji „Życie ma Smak” szukamy inspiracji i źródła kulinarnych przyjemności.
Od dawna nie proponowałyśmy Wam żadnych przepisów na ciasta. Pora nadrobić zaległości. Wraz z Życie ma smak prezentujemy - "Śliwkowe marzenie", ciasto w którym główną rolę odgrywa śliwka węgierka, niekwestionowana gwiazda końca lata.