WomanMagazine.pl

Wykwintne kasztany na słodko od Życie Ma Smak

Sezon na kasztany oficjalnie rozpoczęty! Macie pomysł, do czego można je podać? Smacznego ;)

Standard Post with Image

Składniki:

  • 500 g kasztanów
  • ¾ szklanki cukru (można użyć zdrowszy zamiennik – ksylitol Helcom Naturalnie)
  • łyżka masła
  • łyżka rumu

 

Wykonanie:

Kasztany płuczemy, nacinamy i zalewamy wodą. Gotujemy około 20 minut, studzimy i obieramy ze skorupek. Na patelnię wsypujemy cukier, mieszamy, aż się rozpuści, a wtedy dodajemy masło i dalej energicznie mieszamy, by zaczął powstawać karmel. Wkładamy kasztany i obtaczamy je karmelem, tak by słodka polewa pokryła je całe. Na koniec skrapiamy rumem i przekładamy na talerz.

 

Podobne artykuły

Pierogi z mozzarellą i suszonymi pomidorami od Życie ma smak

Święta coraz bliżej, prezentujemy Wam kolejny nietuzinkowy przepis, który uczyni ten czas jeszcze bardziej wyjątkowym.

Czytaj więcej

JAK NARODZINY DZIECKA WPŁYNĄ NA NASZE ŻYCIE?

To pytanie, które zadaje lub zadawała sobie każda z nas. Z niektórych zmian nie zdajemy sobie sprawy a wielu z nich się nie spodziewamy, bo oczywiście nie da się przewidzieć wszystkiego.

Czytaj więcej