WomanMagazine.pl

Wieczór panieński w wersji light

Przyszły pan młody odprawiony z domu, zaproszone przyjaciółki w gotowości, a szampan powoli chłodzi się w lodówce? Ostatni wieczór panieńskiego życia należy odpowiednio celebrować. Oprócz atrakcji i zabaw, należy zadbać również o odpowiednie menu. Najlepiej w wersji light, by panna młoda bez wyrzutów sumienia i obaw o dodatkowe kilogramy mogła delektować się nim na krótko przed ślubem.

Standard Post with Image

Niezapomniany wieczór panieński

Za kilka tygodni wychodzisz za mąż? Suknia ślubna i welon wybrane, kwiaty i dekoracje ślubne zamówione, pozostaje tylko zaplanować niezapomniany wieczór panieński. Niewątpliwie organizacja takiej imprezy to bardzo duże wyzwanie. W końcu to ostatnia noc przyszłej panny młodej na wolności, dlatego warto zadbać o to, by na długo pozostała w pamięci. Organizując przyjęcie warto wziąć pod uwagę gusta wszystkich zaproszonych oraz preferencje głównej gwiazdy wieczoru. Obok zaplanowanych atrakcji w stylu sesji zdjęciowej czy wyjścia do klubu, bardzo ważne jest menu. Jeśli nie wiecie, jakie danie powinno zagościć tej nocy, sprawdźcie kilka podpowiedzi. Przy wspólnych pogawędkach i lampce szampana możecie zajadać się np. dietetycznym sushi po polsku lub mini wrapami z granatem. Sprawdźcie, jak je przygotować.

 

Sushi po polsku

Składniki:

  • 1 opakowanie polędwicy królewskiej light marki Konspol
  • 2 kwaszone ogórki
  • serek śmietankowy
  • 2 avocado
  • opcjonalnie: sos sojowy

Przygotowanie:

Polędwicę królewską light marki Konspol kroimy na grubsze, podłużne plasterki, a następnie smarujemy je serkiem śmietanowym. Avocado obieramy, wyjmujemy pestkę i kroimy w paski. Ogórki również kroimy w paski. Warzywa układamy na szynce po czym całość zwijamy w sushi. Tak przygotowane podajemy z sosem sojowym.

Dietetyczne mini wrapy z granatem

Składniki:

  • kilka placków tortilli
  • 1 opakowanie polędwicy wędzonej z kurczaka NATURA marki Konspol
  • 1 opakowanie serka śmietankowego
  • kilka liści roszponki
  • 1 granat
  • pieprz i sól

Przygotowanie:

Placki tortilli smarujemy serkiem śmietankowym, a następnie układamy na nich plasterki polędwicy wędzonej z kurczaka NATURA marki Konspol oraz liście roszponki. Granat przekrajamy na połowę i wyjmujemy z niego ziarna, którymi następnie posypujemy placki tortilli.  Placki ciasno zwijamy w rulony. Na koniec kroimy je w kawałki wpinając w każdy wykałaczkę.

Podobne artykuły

11 kobiecych seriali na każdy wieczór!

Seriale… Która z nas nie lubi od czasu do czasu podążać krokami ulubionej bohaterki? Kobiety, którą podziwia, lub tej fatalistki, którą na szczęście nigdy nie będzie. Ucieczka od codzienności, zwyczajna rozrywka, a może coś więcej? Oto nasza lista 11 kobiecych filmów, których nie możesz przegapić! ;)

Czytaj więcej

Katarzyna Cichopek: lubię siebie w wersji no make-up. Ale fascynuje mnie też świat makijażu

Rodzaj makijażu aktorka uzależnia do ilości czasu, jaki ma na jego wykonanie, oraz swojego nastroju. Lubi samą siebie bez makijażu, dlatego często wystarczy jej wytuszowanie rzęs, czasem jednak woli podkreślić oko kolorowymi cieniami. Makijażowych trików gwiazda uczy się główne od wizażystów, z którymi współpracuje przy sesjach zdjęciowych oraz na planie seriali.

Czytaj więcej