Składniki:
- 150g masła
- 15 Trufli Śnieżka ZPC
- 290 g mąki pszennej
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki kakao
- 1 szklanka cukru
- 2 duże jajka
- 180 ml mleka
Krem:
- 1 puszka gotowej masy toffie
- 150 g masła
Wykonanie:
Masło rozpuść w dużym rondelku, dodaj pokruszone trufle i mleko, mieszaj do rozpuszczenia cukierków. Do wystudzonej masy czekoladowej dodaj przesiane suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Całość wymieszaj. Jajka zmiksuj w misce razem z cukrem przez około 5 min. Gdy masa będzie puszysta dodawaj po łyżce do masy czekoladowej, mieszając delikatnie. Gotową masę przełóż do foremki na muffiny wyłożoną papilotkami.
Piecz około 25 min w 180 stopniach Celsjusza. Wystudź wszystkie muffinki przed nałożeniem kremu. Masło utrzyj dodając po łyżce masy toffi, do uzyskania puszystej, gładkiej masy. Przełóż do rękawa cukierniczego i udekoruj muffinki.