WomanMagazine.pl

Grzanki grzybowe od Życie Ma Smak!

Pełnia sezonu grzybowego trwa! Niech borowiki w nowym wydaniu zagoszczą w naszej kuchni jeszcze tej jesieni. Smacznego!

Standard Post with Image

Składniki:

  • Bruschetta czosnkowa Helcom
  • 400 g pokrojonych w plasterki borowików
  • 8 kromek ciabatty
  • 50 g masła
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku

 

Wykonanie: 

Borowiki doprawiamy solą oraz pieprzem i podsmażamy na maśle przez około 5 minut. Po ściągnięciu z ognia posypujemy pietruszką i mieszamy. Kromki ciabatty układamy na blasze i wstawiamy na kilka minut do rozgrzanego piekarnika, by stały się chrupiące i złociste. Po wyciągnięciu każdą kromkę smarujemy bruschettą i uzupełniamy grzankę grzybami. Gotowe! ;-)

 

Podobne artykuły

Pierogi z mozzarellą i suszonymi pomidorami od Życie ma smak

Święta coraz bliżej, prezentujemy Wam kolejny nietuzinkowy przepis, który uczyni ten czas jeszcze bardziej wyjątkowym.

Czytaj więcej

JAK NARODZINY DZIECKA WPŁYNĄ NA NASZE ŻYCIE?

To pytanie, które zadaje lub zadawała sobie każda z nas. Z niektórych zmian nie zdajemy sobie sprawy a wielu z nich się nie spodziewamy, bo oczywiście nie da się przewidzieć wszystkiego.

Czytaj więcej