WomanMagazine.pl

Chipsy z warzyw od Życie ma Smak

Szukacie pomysłu na zdrową przekąskę dla swojej rodziny? Chipsy warzywne to smaczna i lekka propozycja.

Standard Post with Image

Składniki:

cukinia
sos sojowy
świeżo zmielony pieprz
oliwa z oliwek

Wykonanie:

Cukinię kroimy na cienkie plastry, które skrapiam sosem sojowym i posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Rozkładamy warzywo na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy chipsy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 30 minut. Po tym czasie powinny być rumiane i chrupiące.

W taki sposób można przygotować chipsy z innych warzyw lub owoców (wtedy sugerujemy np. cynamon). Są pyszne, zdrowe i można się nimi objadać do woli.

Podobne artykuły

Pierogi z mozzarellą i suszonymi pomidorami od Życie ma smak

Święta coraz bliżej, prezentujemy Wam kolejny nietuzinkowy przepis, który uczyni ten czas jeszcze bardziej wyjątkowym.

Czytaj więcej

JAK NARODZINY DZIECKA WPŁYNĄ NA NASZE ŻYCIE?

To pytanie, które zadaje lub zadawała sobie każda z nas. Z niektórych zmian nie zdajemy sobie sprawy a wielu z nich się nie spodziewamy, bo oczywiście nie da się przewidzieć wszystkiego.

Czytaj więcej