WomanMagazine.pl

Barszcz biały z jajkami w bekonie od Życie ma smak

Tuż przed Wielkanocą prezentujemy wam niecodzienną wersję zupy, która na pewno zagości na każdym ze świątecznych stołów.

Standard Post with Image

Składniki:

barszcz biały
plastry wędzonego boczku
jajka

Wykonanie:

Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni i przygotowujemy foremki do muffinek. Plastry boczku przekrawamy na pół i wykładamy nimi foremki. Następnie w każdą foremkę wyłożoną boczkiem wbijamy jedno jajko. Wstawiamy foremki do piekarnika i pieczemy przez 10-12 minut albo do czasu, aż jajka będą ścięte. W międzyczasie przygotujemy barszcz biały. Wykładamy jajka z foremek i podajemy z gorącym białym barszczem.

Podobne artykuły

Pierogi z mozzarellą i suszonymi pomidorami od Życie ma smak

Święta coraz bliżej, prezentujemy Wam kolejny nietuzinkowy przepis, który uczyni ten czas jeszcze bardziej wyjątkowym.

Czytaj więcej

JAK NARODZINY DZIECKA WPŁYNĄ NA NASZE ŻYCIE?

To pytanie, które zadaje lub zadawała sobie każda z nas. Z niektórych zmian nie zdajemy sobie sprawy a wielu z nich się nie spodziewamy, bo oczywiście nie da się przewidzieć wszystkiego.

Czytaj więcej