WomanMagazine.pl

Barszcz biały z jajkami w bekonie od Życie ma smak

Tuż przed Wielkanocą prezentujemy wam niecodzienną wersję zupy, która na pewno zagości na każdym ze świątecznych stołów.

Standard Post with Image

Składniki:

barszcz biały
plastry wędzonego boczku
jajka

Wykonanie:

Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni i przygotowujemy foremki do muffinek. Plastry boczku przekrawamy na pół i wykładamy nimi foremki. Następnie w każdą foremkę wyłożoną boczkiem wbijamy jedno jajko. Wstawiamy foremki do piekarnika i pieczemy przez 10-12 minut albo do czasu, aż jajka będą ścięte. W międzyczasie przygotujemy barszcz biały. Wykładamy jajka z foremek i podajemy z gorącym białym barszczem.

Podobne artykuły

JAK NARODZINY DZIECKA WPŁYNĄ NA NASZE ŻYCIE?

To pytanie, które zadaje lub zadawała sobie każda z nas. Z niektórych zmian nie zdajemy sobie sprawy a wielu z nich się nie spodziewamy, bo oczywiście nie da się przewidzieć wszystkiego.

Czytaj więcej

SPOSOBY NA LŚNIĄCY I BIAŁY UŚMIECH

W dzisiejszych czasach jest proszonym gościem wszelkich konwersacji towarzyskich, wystąpień publicznych, a także zwiększenia pewności siebie. Towarzyszy na każdym kroku i lśni, kiedy nam zabrakło już słów. Uśmiech – bo o nim mowa – to sprawa warta zainteresowania, zwłaszcza, że w dzisiejszym świecie nie potrzeba wielu pieniędzy, aby był olśniewający.

Czytaj więcej