WomanMagazine.pl

Przewodnik po restauracjach przyjaznych dzieciom

Zbliża się premiera pierwszej części przewodnika „Restauracje przyjazne dzieciom”. Dla ojców i mam to skarbnica wiedzy o miejscach, w których będą swobodnie czuć się z maluchami, a dla gastronomów – okazja, żeby dotrzeć do rodzin z dostosowaną do ich potrzeb ofertą. Czas na zgłoszenia mija z końcem czerwca.

Standard Post with Image

Na lato tego roku zapowiedziano premierę „przewodnika po restauracjach, które cenią sobie towarzystwo tych najmniejszych, jak również tych trochę starszych dzieci”. Inicjatorem akcji jest Gastronomiczna Grupa Zakupowa, a jej ambasadorami: Odeta Moro, założycielka i prezeska Fundacji Szczęśliwe Macierzyństwo, i szef kuchni Tomasz Jakubiak. - Naszym wspólnym celem jest stworzenie listy miejsc, które rodzice mogą bez obawy wybrać na posiłek z maluchami, przedszkolakami czy nastolatkami. Oceniając menu i otoczenie pomożemy w planowaniu rodzinnych wyjść do najprzyjemniejszych lokali z najsmaczniejszą i najzdrowszą propozycją dla dzieci w każdym wieku – mówi Tomasz Sawzdargo, prezes Horeca GGZ.

Do programu mogą przystąpić wszystkie restauracje, które spełniają odpowiednie wymagania, tj. posiadają zdrowe i różnorodne menu dziecięce, kącik dla najmłodszych, specjalne sztućce, przewijak, miejsce do karmienia, krzesełka i odpowiednio przeszkoloną kadrę. Przewodnik będzie dystrybuowany w największych księgarniach stacjonarnych i internetowych, w tym m.in. w sieci Empik.

Pod adresem restauracjeprzyjaznedzieciom.pl gastronomowie znajdą kwestionariusz umożliwiający udział w Programie. Koszt rejestracji z pakietem korzyści (logo akcji do oznaczenia restauracji, wpis w „Przewodniku…”, voucher zniżkowy na szkolenie, 5 szt. „Przewodnika…” i rabat na zakup kolejnych) wynosi 250 zł netto.

Podobne artykuły

Szkrab w kimonie. Co karate daje dzieciom?

Z Kamilą Krzak, aktualną Mistrzynią Europy, wielokrotną medalistką zawodów na szczeblu krajowym, jak i międzynarodowym, zawodniczką Sosnowieckiego Klubu Karate, a przy tym mamą oraz trenerką małych adeptów Karate Kyokushin w Centrum Zdrowego Aktywnego Dziecka "ALE CZAD!", rozmawiałyśmy o zaletach dziecięcego treningu tej sztuki walki.

Czytaj więcej

„ŻywiOnko” – pyszny i zdrowy przewodnik kulinarny dla dzieci i młodzież

Wyjątkowa, kolorowa i niezwykle praktyczna – taka właśnie jest książka kulinarna autorstwa psychodietetyczki, Katarzyny Cieśli. Powstała z myślą o małych pacjentach szpitali onkologicznych, ale przyda się wszystkim rodzicom, którym zależy na zdrowym odżywianiu dzieci. Książkę można pobrać za darmo w wersji elektronicznej.

Czytaj więcej