WomanMagazine.pl

Zupa z awokado – subtelna rozkosz w jednym daniu

Mamy nadzieję, że podsycimy Wasze apetyty wspaniałymi przepisami na sensualne dania. Dziś zupa z awokado a la Życie Ma Smak. Co Wy na to?

Standard Post with Image

Składniki:

  • duże dojrzałe awokado
  • puszka pomidorów marki Helcom
  • por
  • papryczka chili
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • łyżka oleju roślinnego
  • ząbek czosnku
  • 1/2 l bulionu warzywnego
  • 150 ml mleka

Sposób przygotowania:

Awokado obrać i zmiażdżyć widelcem, dodać sok z cytryny i odstawić na kilka minut. W garnku rozgrzać olej, dodać kukurydzę, pomidory, przeciśnięty przez praskę czosnek, papryczkę i smażyć kilka minut, aż zmiękną.

Połowę obsmażonych warzyw włożyć do blendera, dodać awokado i miksować do uzyskania gładkiej masy. Przełożyć do czystego garnka. Wlać bulion i mleko, dodać resztę warzyw, gotować na wolnym ogniu około 5 minut.

Podobne artykuły

Zupa krem z batatów z chipsami z szynki parmeńskiej

Zupa nie musi być banalna i może zaskakiwać. Przekonuje nas o tym serwis Życie Ma Smak proponując przepis na krem z batatów z chipsami z szynki parmeńskiej.

Czytaj więcej

Tosty z pastą z awokado, szynką parmeńską i jajkiem w koszulce

Wraz z Życie ma smak kibicujemy maturzystom. Oto nasza propozycja śniadaniowa, która zawiera wszystkie niezbędne składniki odżywcze.

Czytaj więcej