WomanMagazine.pl

Trzyskładnikowe wypieki, Sarah Rainey – recenzja Woman Magazine

Jakiś czas temu pisaliśmy o tym, jak szybko przygotować pyszny obiad. Dziś przedstawimy wam książkę kucharską, która nie tylko redukuje czas przygotowania posiłku do minimum, ale i listę składników – do trzech i tylko trzech!

Standard Post with Image

Czasem mamy ochotę połasuchować, zjeść coś bardzo pysznego, choć niekoniecznie małokalorycznego, niekoniecznie przygotowanego z samym zdrowych składników. Gdy dopada nas ochota na takie małe słodkie przestępstwo, misiowe co nie co, to jednocześnie często nie mamy ochoty spędzać długich godzin – ani w kuchni, ani wcześniej – między sklepowymi półkami.

Popularne obecnie przepisy serwują nam łakocie wprawdzie zdrowe, ale często o długiej liście produktów niezbędnych do ich przygotowania, czasem też trudnych do odszukania w najbliższym sklepie. Książka „Trzyskładnikowe wypieki” odpowiada na zapotrzebowanie łasuchów, którzy dość szybko, łatwo i z tego co mają w lodówce, chcą przygotować sobie coś bardzo smacznego. Oczywiście pozwalając sobie na to jedynie od czasu do czasu! W przeciwnym razie, konieczna będzie wymiana garderoby na nieco większy rozmiar. Przed nagminnym korzystaniem z jej książki przestrzega zresztą sama autorka;-) Trzeba jej też oddać, że znaleźć w jej pozycji można nawet kilka całkiem zdrowych, aczkolwiek wysokoenergetycznych przepisów;-)

Książka jest bardzo estetycznie wydana, choć po okładce osobiście nie spodziewaliśmy się niczego nadzwyczajnego. Wnętrze „Trzyskładnikowych wypieków” jest całkiem przyjemne dla oka, wypełnione eleganckimi zdjęciami i ciekawymi grafikami. Przepisy ułożone są według następującego klucza: ciasteczka, ciasta, wypieki z blachy, słodkie przekąski, pieczywo i nie tylko, słone wypieki, desery, lody i sorbety. Poza tym znajdziemy w niej też całkiem miły w odbiorze wstęp, praktyczne wskazówki i kilka słów o niezbędnym sprzęcie kuchennym (wersja mini minimum, naprawdę) oraz podziękowania oraz indeks, dzięki któremu łatwo odnajdziemy interesujący nas przepis (choćby po składnikach, które akurat mamy pod ręką).

Całość napisana jest z niezłą dawką humoru. Tę książkę naprawdę sympatycznie się czyta i choć na co dzień staramy się nie oddawać łasuchowym pokusom zbyt często, to skusiliśmy się na wypróbowanie kilku przepisów z tej książki i nie żałujemy!

P.s. niektóre przepisy naprawdę zaskakują. Muffiny z piwa imbirowego, słodkie bułki z lemoniady, a może naleśniki z kalafiora..? Przepisy na mniej lub bardziej zwyczajne łakocie znajdziecie właśnie w tej książce!

"Trzyskładnikowe wypieki"

autor: Sarah Rainey

wydawnictwo: Insignis

rok wydania: 2018

 

Podobne artykuły

WOMAN MAGAZINE OTWARTY!

W piątkowy wieczór 8 kwietnia 2016 w krakowskim Hotelu Kossak odbyła się Wielka Gala otwarcia naszego magazynu internetowego! Od tygodni czekaliśmy, by w końcu oficjalnie przypieczętować rozpoczęcie tworzenia nowego miejsca w sieci, dedykowanego współczesnej kobiecie.

Czytaj więcej

GALA OTWARCIA WOMAN MAGAZINE

8 kwietnia 2016 r. w Hotelu Kossak w Krakowie odbędzie się gala otwarcia nowego magazynu online, dedykowanego współczesnym kobietom. Event rozpocznie się o godzinie 19 i potrwa do ok. 22. Dla gości przewidziano wiele atrakcji! Wstęp wolny!

Czytaj więcej