WomanMagazine.pl

Tosty z pastą z awokado, szynką parmeńską i jajkiem w koszulce

Wraz z Życie ma smak kibicujemy maturzystom. Oto nasza propozycja śniadaniowa, która zawiera wszystkie niezbędne składniki odżywcze.

Standard Post with Image

Składniki:

4 kromki pełnoziarnistego pieczywa
4 plastry szynki parmeńskiej
2 jajka
ocet
awokado
czosnek
sok z limonki
sól, pieprz
prażony słonecznik

Wykonanie:

Awokado rozdrabniamy w miseczce przy pomocy widelca. Dodajemy przeciśnięty ząbek czosnku, sok z limonki i mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Jajko wbijamy do miseczki. W garnku gotujemy wodę, do której dodajemy ocet. Gdy będzie wrzała mieszamy, tak utworzyć wir. Cały czas mieszając wlewamy jajko. Gotujemy 2-3 minuty. Wyławiamy i to samo robimy z drugim jajkiem. Pieczywo opiekamy w tosterze. Chrupkie smarujemy pastą z awokado, kładziemy szynkę, jajko i posypujemy uprażonym słonecznikiem.

Do pełnowartościowego śniadania należy dodać garść pomidorków koktajlowych, garść orzechów i szklankę ulubionego soku.

Podobne artykuły

Zupa z awokado – subtelna rozkosz w jednym daniu

Mamy nadzieję, że podsycimy Wasze apetyty wspaniałymi przepisami na sensualne dania. Dziś zupa z awokado a la Życie Ma Smak. Co Wy na to?

Czytaj więcej

Paprykowe naleśniki z pastą bakłażanową

Na piątkowy obiad polecamy paprykowe naleśniki z pastą bakłażanową od Życie ma smak!

Czytaj więcej