WomanMagazine.pl

Sałatka z brzoskwinią i szynką parmeńską

Idzie weekend pora więc na kulinarne eksperymenty. Tym razem wraz z Życie ma smak proponujemy sałatkę z brzoskwinią i szynką parmeńską.

Standard Post with Image

Składniki:

4 brzoskwinie
150 g  szynki parmeńskiej w plasterkach
150 g  sera mozzarella
kilka listków porwanej drobno sałaty rzymskiej
50 g słonecznika (Helcom)
gałązka rozmarynu
łyżka octu winnego
4 łyżki oliwy (Helcom)
grzanki z zapieczonego pieczywa razowego
sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Brzoskwinie oraz sałatę myjemy i osuszamy. Brzoskwinie obieramy ze skórki, kroimy na mniejsze kawałki i lekko grillujemy na patelni. W misce mieszamy sałatę, grillowane brzoskwinie, szynkę i kawałki mozzarelli. Dorzucamy świeżo zapieczone grzanki oraz uprażony słonecznik. Rozmaryn siekamy. W occie winnym rozpuszczamy szczyptę soli i pieprzu. Łączymy z oliwą i rozmarynem, dobrze mieszamy. Powstałym sosem polewamy sałatkę.

Podobne artykuły

Tosty z pastą z awokado, szynką parmeńską i jajkiem w koszulce

Wraz z Życie ma smak kibicujemy maturzystom. Oto nasza propozycja śniadaniowa, która zawiera wszystkie niezbędne składniki odżywcze.

Czytaj więcej

Tosty z pastą z awokado, szynką parmeńską i jajkiem w koszulce

Weekend zbliża się wielkimi krokami, aby go uświetnić proponujemy na śniadanie tosty z pastą awokado, szynką parmeńską i jajkiem w koszulce.

Czytaj więcej