WomanMagazine.pl

Przepis na kulinarny sukces – czyli pyszne dania, których nie da się zepsuć!

Sezon na większość warzyw, którymi raczyło nas lato, powoli dobiega końca. To dobry moment, aby zacząć wykorzystywać mrożone mieszanki. A co, jeśli powiemy Wam, że z gotowych dań prosto z zamrażarki możecie stworzyć wykwintny obiad?

Standard Post with Image

Warzywa to ważny element żywienia człowieka na każdym etapie życia – zawierają mnóstwo składników odżywczych, witamin, przeciwutleniaczy i błonnika. Dobrze jest więc uwzględnić je w codziennej diecie, oczywiście obok źródeł tłuszczu i białka, takich jak ryby. Blogerka Agata Jędraszczak z bloga Kuchnia Agaty pokazuje, jakie cuda stworzyć można przy użyciu dań FRoSTY. Poniżej znajdziecie przepisy na śniadanie i obiad, których przygotowanie nie zajmie Wam dłużej niż godzinę. I to łącznie!

W śniadaniu siła!

Choć w biegu często nie mamy na nie czasu, jemy „w locie” albo kupujemy coś na mieście, to weekendy są świetną okazją, aby stworzyć śniadanie mistrzów, rozpieszczając kubki smakowe swoje i swoich bliskich. I wcale się przy tym nie narobić! Daniem idealnym będzie szakszuka. To danie pochodzące prawdopodobnie z Tunezji lub Jemenu, które składa się z pomidorów, papryki i cebuli przyprawionych kuminem, w których gotuje się jajka na patelni, święci teraz absolutne triumfy! Swoją wersję szakszuki pokazuje również Kuchnia Agaty – z toskańskimi Warzywami na patelnię od FRoSTY stanowi wyjątkowo udany zestaw.

Sprawdź przepis na YouTube FRoSTY!

 

Nudne obiady – spływajcie!

Jeśli usłyszymy, że na obiad będzie ryba, to prawie na pewno pomyślimy o zestawie: panierowany filet z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. I o ile jest to klasyk, który pewnie większości kojarzy się ze smakami dzieciństwa…tak czasem warto odmienić rybi los i zrobić ją w bardziej egzotycznym wydaniu. W wersji Kuchnia Agaty x FRoSTA, tradycyjny mintaj zostaje odczarowany frytkami z batatów i salsą z mango. Pycha! A w dodatku gotowa w 20 minut. Nic, tylko gotować!

To jeszcze nie koniec – mamy dla Was w sumie 10 filmów z przepisami na dania wegetariańskie, wegańskie, obiady, kolacje, dla dzieci…i nie tylko. Wszystkie znajdziecie w playliście na YouTube Kulinarne inspiracje FRoSTY.

Smacznego!

Podobne artykuły

Diabetyk nie może jeść czekolady? To mit!

Z radością obalamy mit, mówiący o tym, że osoby z cukrzycą nie mogą jeść czekolady. Mogą, ale nie każdy rodzaj i nie w każdej ilości. Raz na jakiś czas, każdy może zjeść jedną lub dwie kostki gorzkiej czekolady. Najlepiej, gdy zawartość kakao przekracza 70%.

Czytaj więcej

Niemowlęta wrzucone do wody same nie pływają!

Woda jest przyjacielem małego dziecka – buduje w nim poczucie własnej wartości i wolności. A rodzic jest pierwszym nauczycielem, który pokazuje maluchowi świat i pozwala na prawidłowy rozwój. Kiedy warto rozpocząć naukę pływania? Już w pierwszych miesiącach życia! – przekonuje nas Natalia Wielgus, właścicielka i wieloletnia instruktorka FLOW Szkoły Pływania Niemowląt i Małych Dzieci.

Czytaj więcej