WomanMagazine.pl

Pesto z bobu od Życie Ma Smak!

Nareszcie rozpoczął się sezon na bób! Można go jeść w sposób tradycyjny lub w całkowicie odmienionej formie. Na spotkaniach z przyjaciółmi czy jako przekąskę na grilla – wszystkie chwyty dozwolone! ;-)

Standard Post with Image

Oto jak w szybki sposób wykonać bobowe pesto:

 

Składniki:

  • 1,5 szklanki ugotowanego, obranego ze skóry bobu
  • 70 g startego parmezanu
  • 5 łyżek ziaren słonecznika
  • pół szklanki oliwy z oliwek marki Athina
  • ząbek czosnku
  • łyżka soku z cytryny
  • sól, pieprz do smaku

 

Wykonanie:

Wszystkie składniki wymieszać na jednorodną masę. Najlepiej przy użyciu blendera. Pesto doskonale sprawdzi się na grzankach lub jako dip na letnich imprezach. ;-)

 

Lubicie? Po więcej wyjątkowych przepisów zapraszamy na Życie Ma Smak!

 

Podobne artykuły

Pierogi z mozzarellą i suszonymi pomidorami od Życie ma smak

Święta coraz bliżej, prezentujemy Wam kolejny nietuzinkowy przepis, który uczyni ten czas jeszcze bardziej wyjątkowym.

Czytaj więcej

JAK NARODZINY DZIECKA WPŁYNĄ NA NASZE ŻYCIE?

To pytanie, które zadaje lub zadawała sobie każda z nas. Z niektórych zmian nie zdajemy sobie sprawy a wielu z nich się nie spodziewamy, bo oczywiście nie da się przewidzieć wszystkiego.

Czytaj więcej