WomanMagazine.pl

Paprykowe naleśniki z pastą bakłażanową

Na piątkowy obiad polecamy paprykowe naleśniki z pastą bakłażanową od Życie ma smak!

Standard Post with Image

Składniki:

szklanka mąki z zarodków pszennych (Helcom Naturalnie)
pół szklanki mleka
pół szklanki wody gazowanej
jajko
3 łyżeczki papryki słodkiej mielonej
sól himalajska (Helcom Naturalnie)
posiekana zielona cebulka
oliwa (Helcom)
pasta warzywna (Helcom Naturalnie)

Wykonanie:

Mąkę, mleko, wodę, jajko, szczyptę soli, paprykę i zieloną cebulkę mieszamy, uzyskując ciasto do naleśników. Smażymy je na oliwie. Można też oliwę dodać do ciasta i smażyć naleśniki bez tłuszczu na teflonowej patelni. Naleśniki smarujemy pastą warzywną o smaku bakłażana z suszonymi pomidorami i zawijamy. Można wybrać też inną z bogatej oferty past Helcom Naturalnie.

Podobne artykuły

Tosty z pastą z awokado, szynką parmeńską i jajkiem w koszulce

Wraz z Życie ma smak kibicujemy maturzystom. Oto nasza propozycja śniadaniowa, która zawiera wszystkie niezbędne składniki odżywcze.

Czytaj więcej

Naleśniki z kwiatem nagietka od Życie Ma Smak!

Od teraz tradycyjne naleśniki nie muszą być nudne. Zaskocz swoich przyjaciół i rodzinę wyjątkowo przystrojoną przekąską! Gwarantujemy, że będzie smaczniejsza niż zwykle! Po raz kolejny polecamy przepis od Życie Ma Smak ;-)

Czytaj więcej