WomanMagazine.pl

Krem z groszku na zimno

Upały dają Wam w kość? Przychodzimy z pomocą! Wraz z Życie ma smak proponujemy krem z groszku na zimno na ochłodę.

Standard Post with Image

Składniki:

0,5 kg groszku zielonego
500 ml bulionu warzywnego
łyżka posiekanej mięty
50 ml śmietany
20 g masła
cebula
świeżo mielony pieprz
sól himalajska (Helcom Naturalnie)

Wykonanie:

Cebulę obieramy i siekamy. Podsmażamy ja na maśle na złoty kolor. Wlewamy bulion i wsypujemy miętę, doprowadzamy całość do wrzenia. Dodajemy groszek i gotujemy na małym ogniu około 5 minut. Całość blendujemy i odstawiamy do wystygnięcia. Chłodna zupę dekorujemy śmietaną i łyżką mięty. Można posypać ptysiowym groszkiem.

Podobne artykuły

Nie za zimno, lecz w sam raz... i modnie zimą!

Zima dogoniła nas w pełni, świąteczny klimat i spotkania z bliskim stają się powoli miłym wspomnieniem, ale na wiosnę musimy jeszcze poczekać… Zostały dwa miesiące do przetrwania dla zmarzluchów, a co za tym idzie, warto, aby był to czas spędzony w dobrych* ubraniach. Jak ubierać się w zimowe dni? (*Nie mamy tu na myśli metki!;-))

Czytaj więcej

Sernik na zimno z marmoladą z gujawy

Odmień tradycyjne oblicze swojego sernika na zimno! Dziś zapraszamy na pyszny podwieczorek, które zachwyci Ciebie i Twoich najbliższych! Przepis od niezastąpionego Życie Ma Smak ;)

Czytaj więcej