WomanMagazine.pl

Jajecznica ze szparagami

Sezon na szparagi trwa, dlatego dzisiaj polecamy Wam jajecznicę własnie z składnikiem.

Standard Post with Image

Składniki:

300 g zielonych lub białych szparagów
4 jajka
mała biała cebulka
łyżka masła
szczypiorek
sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Odrywamy zdrewniałe końcówki od szparagów i wyrzucamy je. Szparagi myjemy i gotujemy na parze przez około 4-6 minut, aż będą al dente. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy posiekaną cebulę, krótko podsmażamy. Wbijamy jajka i mieszamy. Po chwili dodajemy pokrojone szparagi, solimy i pieprzymy do smaku. Smażymy do preferowanego przez siebie ścięcia. Podajemy posypaną świeżym szczypiorkiem, z kruchą bagietką lub tostem.

Podobne artykuły

Penne ze szparagami, bekonem i suszonymi pomidorami

Uwielbiacie makarony? W takim razie do gustu powinno przypaść Wam penne ze szparagami, bekonem i suszonymi pomidorami od Życie ma smak.

Czytaj więcej