WomanMagazine.pl

Grillowany ananas z lodami i rumem

Sezon grillowy możemy uznać za otwarty, dlatego dzisiaj przychodzimy do Was z propozycją słodkiej przekąski z grillowanym ananasem.

Standard Post with Image

Składniki:

ananas plastry w lekkim syropie (Helcom)
200 ml rumu
100 ml miodu
łyżeczka ekstraktu kokosowego
lody waniliowe
wiórki kokosowe (Helcom)

Wykonanie:

Mieszamy rum, miód i ekstrakt kokosowy, aż składniki dobrze się rozpuszczą. Rozgrzewamy grilla i kładziemy na nim odsączone plastry ananasa. Grillujemy je podlewając co jakiś czas przygotowaną zalewą z rumu. Ananasa podajemy z lodami waniliowymi, obsypanego kokosowymi wiórkami.

Podobne artykuły

Truskawkowy chłodnik z lodami waniliowymi

Jeśli marzycie o nietuzinkowej zupie, która zaskoczy Waszych bliskich oto doskonała propozycja na wiosnę! Truskawkowy chłodnik z lodami waniliowymi od Życie ma smak ucieszy nie tylko łasuchów!

Czytaj więcej