Składniki:
- wiązka zielonych szparagów
- ulubiona szynka suszona
- starty Parmezan lub Grana Padano
- oliwa marki Helcom
- kolendra
Składniki dressing:
- 6 łyżek octu balsamicznego
- 4 łyżek oliwy extra vergine marki Helcom
- łyżka soku z cytryny
- łyżeczka cukru
- pieprz
Wykonanie:
Szparagi płuczemy i odłamujemy zdrewniałe końce. Smarujemy oliwą i ciasno oplatamy plasterkami szynki. Jeden lub pół plasterka na szparaga. Układamy na grillu i grillujemy, aż szynka się zarumieni, a szparagi zrobią się chrupiące – obracamy co jakiś czas, by się nie spaliły. Łącząc wszystkie składniki, przygotowujemy dressing balsamiczny. Układamy szparagi na talerzu, polewamy sosem i posypujemy startym serem.
My zajadamy ze smakiem... ;-)
Źródło przepisu znajdziecie na stronie naszego partnera Życie Ma Smak!
Zapraszamy po więcej pysznych przepisów!