WomanMagazine.pl

Gofry z łososiem i serem feta od Życie Ma Smak

Gofry nie zawsze muszą być słodkie! Oto recepta na nietypową przekąskę, która zaskoczy Twoich bliskich. Gofry... z łososiem i serem feta. Palce lizać!

Standard Post with Image

Składniki na ciasto do gofrów (6 sztuk):

  • 2 jajka
  • 50 g masła
  • 150 g mąki
  • 250 ml mleka
  • szczypta proszku do pieczenia
  • sól i pieprz do smaku

 

Składniki na wykończenie gofrów:

  • łosoś wędzony
  • ser feta
  • kilka łyżek jogurtu naturalnego
  • koperek
  • czerwona cebulka

 

Wykonanie:

Mieszamy suche składniki, następnie dodajemy żółtka, mleko i roztopione masło. Dokładnie łączymy wszystkie składniki. Odstawiamy na bok, przykryte ściereczką. Ubijamy białka na sztywno i łączymy je z ciastem – mieszamy delikatnie, by nie rozbić piany. Nakładamy ciasto do rozgrzanej gofrownicy i pieczemy. Na gofra nakładamy plasterek łososia oraz dużą łyżkę serka zmieszanego z jogurtem. Posypujemy koperkiem i wiórkami czerwonej cebuli.

 

Podobne artykuły

Pierogi z mozzarellą i suszonymi pomidorami od Życie ma smak

Święta coraz bliżej, prezentujemy Wam kolejny nietuzinkowy przepis, który uczyni ten czas jeszcze bardziej wyjątkowym.

Czytaj więcej

JAK NARODZINY DZIECKA WPŁYNĄ NA NASZE ŻYCIE?

To pytanie, które zadaje lub zadawała sobie każda z nas. Z niektórych zmian nie zdajemy sobie sprawy a wielu z nich się nie spodziewamy, bo oczywiście nie da się przewidzieć wszystkiego.

Czytaj więcej