WomanMagazine.pl

Budyń jaglany (czekoladowy)

Na koniec tygodnia proponujemy nieco słodkości w zdrowym wykonaniu. Oto budyń jaglany o smaku czekoladowym od Życie ma smak.

Standard Post with Image

Składniki:

2 szklanki mleka (krowiego lub kokosowego)
pół szklanki kaszy jaglanej
gorzka czekolada
15 daktyli
orzechy, pistacje, migdały

Przygotowanie:

Kaszę jaglaną płuczemy pod zimną wodą do momentu, aż woda będzie przejrzysta. Wsypujemy kaszę do rondelka z grubym dnem, zalewamy mlekiem, dodajemy daktyle i wszystko gotujemy na małym ogniu, do czasu aż kasza będzie miękka, czyli przez około 15 minut. Na koniec dodajemy połamaną na kawałki cze

Podobne artykuły

Hummus czekoladowy od Życie ma smak!

Weekend coraz bliżej, pora na coś słodkiego!

Czytaj więcej

Czas na budyń – klasyka, która może Cię zaskoczyć

Na ciepło czy na zimno? Z sokiem malinowym czy też może z charakterystycznym kożuchem? Waniliowy, czekoladowy, a może w bardziej nowoczesnej wersji, jak malina z mascarpone? Ile osób, tyle sposobów na przygotowanie budyniu. Marka Delecta zdradza kilka przepisów na desery z wykorzystaniem tej słodkiej leguminy.

Czytaj więcej