WomanMagazine.pl

Bakłażan zapiekany z pastą warzywną

Szukasz przekąski, która może równie dobrze pełnić rolę drugiego dania? Wraz z Życie ma smak proponujemy bakłażana zapiekanego z pastą warzywną.

Standard Post with Image

Składniki:

bakłażan
pasta warzywna (Helcom Naturalnie)
tarty ser dojrzewający
pomidorki cherry

Wykonanie:

Bakłażana myjemy, osuszamy i rozcinamy na pół, można też pokroić go w kilka grubszych plastrów. Obie połówki (bądź wszystkie plastry) smarujemy obficie pastą warzywną w ulubionym smaku. Posypujemy tartym serem i układamy rozkrojone na pół pomidorki. Zapiekamy około 10 minut w piekarniku.

Podobne artykuły

Tosty z pastą z awokado, szynką parmeńską i jajkiem w koszulce

Wraz z Życie ma smak kibicujemy maturzystom. Oto nasza propozycja śniadaniowa, która zawiera wszystkie niezbędne składniki odżywcze.

Czytaj więcej

Paprykowe naleśniki z pastą bakłażanową

Na piątkowy obiad polecamy paprykowe naleśniki z pastą bakłażanową od Życie ma smak!

Czytaj więcej