WomanMagazine.pl

Feijoada, czyli brazylijski gulasz od Życie Ma Smak!

Początek września nie musi oznaczać końca egzotycznych przygód! Odkryj je... w swojej kuchni. U nas zawsze znajdziesz coś pysznego na pierwsze chłodne popołudnia! :-)

Standard Post with Image

Składniki:

  • 500 g fasoli
  • 300 g wędzonych żeberek
  • 300 g pieczonego schabu
  • 200 g kabanosów
  • 2 listki laurowe
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 2 łyżki oliwy Athina
  • 4 ząbki czosnku
  • cebula
  • natka pietruszki
  • majeranek
  • sól, pieprz

 

Wykonanie:

Fasolę namaczamy przez kilka godzin, a następnie gotujemy około godziny z liściem laurowym i dwoma ziarenkami ziela angielskiego (tak by nie zostało dużo wody). Na oliwie podsmażamy posiekaną oliwę i czosnek. Przekładamy je do garnka z fasolą. Mięso kroimy na mniejsze kawałki i dokładamy do reszty. Na małym ogniu gotujemy 40 minut. Doprawiamy natką pietruszki, majerankiem, pieprzem i solą.

 

Po więcej pysznych przepisów zapraszamy na Życie Ma Smak!

 

Podobne artykuły

„Wakacje na Bali”, czyli naturalne kosmetyki marki HAGI

Jak złapać chwilę oddechu i świeżości w środku lata? Może dzięki zapachom: trawy cytrynowej, wanilii, grapefruita, szałwii i cedru - zamkniętym w wysokiej jakości naturalnych produktach..? Przedstawiamy Wam cudowną serię marki Hagi – „Wakacje na Bali”.

Czytaj więcej

Pierogi z mozzarellą i suszonymi pomidorami od Życie ma smak

Święta coraz bliżej, prezentujemy Wam kolejny nietuzinkowy przepis, który uczyni ten czas jeszcze bardziej wyjątkowym.

Czytaj więcej